Cele mai frecvente întrebări

1Este albirea profesională dăunătoare smalţului dentar?

Nu, smalţului dentar nu va fi deteriorat permanent. Vorbim doar despre o sensibilitate temporară, care va trece după 2-3 zile.

2Cât timp durează albirea profesională?

Albirea poate dura de la șase luni la doi ani. Unele rezultate durează și mai mult timp, însă acest lucru diferă și în funcție de obiceiurile alimentare ale pacientului. Se recomandă evitarea vinului roșu, cafelei și fumatului. Toate acestea pot determina colorarea dinţilor.

3Detartrajul afectează smalțul dinților?

Un detartraj efectuat corect nu va afecta smalțul dentar. Această procedură îndepărtează doar placa bacteriană de pe suprafața dinților. Dacă aceasta stagnează o perioadă îndelungată, ea se mineralizeaza și se transformă în tartru. Sensibilitatea dentară poate exista după detartraj, în cazul dinților mai sensibili. Pentru a preveni problemele parodontale, se recomandă ca detartrajul sa se efectueze o dată la 6 luni.

4Când ar trebui să merg cu copilul la medicul stomatolog?

Copilul începe să își dezvolte dantura începând cu luna a 6-a de viață, când îi apar primii dinți temporari. De preferat ar fi ca la vârsta de 1 an să înceapă vizitele la stomatolog. Îi va fi mai ușor să se familiarizeze cu ambientul și să nu dezvolte frica de dentist.

5Implanturile dentare sunt dureroase?

Pot apărea anumite dureri minore în prima și a doua zi. Ca termen de comparație, vă putem spună că este mai puțin dureroasă decât extracția dentară. 

6De ce trebuie scoși molarii de minte dacă nu dor sau nu au erupt?

Recomandăm extracția molarilor de minte în cazul în care aceștia cresc în poziții anormale, deoarece pot afecta poziția celorlalți dinți. În unele cazuri, nu au loc să iasă sau cresc riscul de apariție a cariilor. Ca să îți dai seama când e timpul potrivit pentru extracție, fă o vizită la medicul stomatolog!

7Îmi sângerează gingiile. E vorba de parodontită?

Sângerarea gingivală trebuie diagnosticată și tratată de un specialist. Stabilirea diagnosticului se face pe baza unui examen clinic, a unei radiografii panoramice și printr-o măsurare a pungilor parodontale. În majoritatea cazurilor, sângerarea gingiilor este asociată cu probleme dentare. Cele mai frecvente cauze ale sângerării gingiilor sunt: nerespectarea regulilor de igienă orală, mușcătură incorectă, tulburări endocrine, scăderea imunității.